Wednesday, March 31, 2010

Arsenal vs Barca....2-2..Marvellous Game



Hehe overall game semalam memang gempakla...aku ingatkan Arsenal dah kalah dah tapi tak dapatla jep...untuk 1st half memang Barca control game but Arsenal pon boleh tahan gak dalam defend n melakukan serangan balas,tapi malangnya untuk 1st half takde sebarang gol yang dihasilkan..Cuak gakla dok tengok Barca serang Arsenal gila babi, Barca memang sial dengan possesion football diorang..dahla Gallas injured,aku dah rasa tak sedap hati dah..Hei~.

Masuk 2nd half...baru kejapje start Arsenal dah kena 1 gol dari Ibrahimovic hasil daripada kecuaian pertahanan Arsenal...mangkuk punye Song tak marking Ibrahimovic(nasib baik ko Ibhimovic oi...Gallas takde seronokla ko,kalo tak jangan harapla nak gol).Start dari situ Arsenal start menggandakan asakan tapi...tup..chip skit bagi kat Ibrahihimovic...BAAAM gol lagi..sama cam gol first tadi.

Hohohoho....jangan exited sangat Barca... adik Walcott kita masuk hehe.........................pendek cerita Walcott masuk Arsenal dapat dua gol, 1 gol dia buat and 1 lagi dari Fabregas...In my opinion ini adalah keputusan yang ok gakla..hehehe perlu diingat Arsenal takda Van Persie tu pon boleh seri...kalo dia ade, dah gerenti menang dah..Ape2 pon lets hope 4 de best in the 2nd leg at Nou Camp...GO WALCOTT...GO GOOONERS..!!!

Sunday, March 28, 2010

Clash of the Beautiful Football


Base on tajuk kat atas tu senang cerita kalo nak diungkapkan ialah pertembungan diantara dua kelab yang bermain bola dengan cantik yang mempunyai prinsip dan approach yang sama dalam permainan bola sepak iaitu Barcelona vs Arsenal.Bagi saya perlawanan dua kelab ni pasti menarik dan sengit tetapi sebagai pemerhati bola sepak,saya merasakan yang Barcelona akan memenangi perlawanan ini disebabkan beberapa faktor dimana:-

1. Arsenal kehilangan beberapa tonggak penting iaitu Van Persie,Gallas dan kemungkinan kapten Fabregas.
2. Prestasi Arsenal yang kurang memberangsangkan ketika berlawan Birmingham City dengan keputusan seri 1-1 dalam liga EPL.
3. Tonggak Barcelona,Messi yang macam sial dengan menjaringkan gol pada setiap match. Analisis menunjukkan dia lagi hebat berbanding Maradona..senang cerita player no.1 dunia ada dalam team Barcelona
4. Kematangan dan experience memenangi Champions League player2 Barcelona berbanding player2 Arsenal.

Pepehal pon lets hope the best 4 Arsenal....and anything can happen dalam bola sepak,dont forget bola itu bulat...GO GOONERS!!!!


Rambut Stylo Bebudak Arsenal

Hehehe...player2 Arsenal ni pandai gak bergaya ek..jom kita tengok skit style rambut diorang ni.Hehehehe...mana yang burok tu sorila ye aku kutuk skit..hihihi




Bacary Sagna:

Style rambut yang dipanggil kepala mop ni memang tak dapat dipisahkan daripada kepala Sagna nih...bagi aku style ni merupakan antara style rambut paling teruk pernah aku tengok selain ex-liverfool player Djibril Cisse.





Manuel Almunia:

Ha ni sorang lagi...ape style ntah kaler rambut jadi putih kalo ko orang England atau German okla kot sebab sesuai dengan muka diorang...Lagi elok biar rambut ko itam cam Fabregas tu lagi bagus.







Eduardo Da Silva:

Style pacak jerung ni okla tapi ni gambar lama..aku rasa style sekarang lagi ok kot.








Andrey Arshavin:

Style the Beatles gitu...okla tapi kalo nak dibandingkan dengan style rambut dia yang latest memang jauh beza...burok kot style baru dia.









Van Persie:

Ahakz...dari dulu sampai sekarang cam2 je... style ala2 US Marin gitu...hehehe skema jugak si Persie ni yek...I Salute U Persie(ala2 tentera marin)







Alexander Song :

Ni penyanyi reggae mana ni..sekali tengok cam adik Adebayor pon ada. Jom reggae Mr.Song.....









Cesc Fabregas:

Haha..sory gambar lama bagi aku strle rambut camni memang sesuai sangatla dengan dia..Stylo








Theo Walcott:

Wah memang xde style lainla si adik Walcott ni..
apepon style ni memang sesuaila dengan dia..SMART

Thursday, March 25, 2010

Fabregas..a Worldclass Player




Yup sudah tentu...dengan status selaku key player Arsenal dengan memegang selaku penjaring dan peng'assist' yang terbanyak setakat ini untuk musim 2009/2010.Selaku playmaker,dia melakukan tugasnya dengan begitu baik sekali dimana dia mengawal permainan,memberi passing dan throughball yang menarik kepada rakan sepasukanya dalam melakukan serangan.

Van Persie Dan Semangat Arsenal



Berdasarkan tajuk dan gambar diatas kita dapat lihat betapa semangatnya Van Persie ketika bermain untuk Arsenal. Agresif, kaki kiri yang superb,rembatan kencang,berperanan sebagai free role dibahagian serangan menjadikan Van Persie sebagai penyerang utama Arsenal.
Ada rumours yang mengatakan kelab gergasi Sepanyol,Barcelona berminat untuk memancing striker ini ke Nou Camp...Hehehe, but sorryla Barca.. Persie is not Henry.He is a different type of player dan qualitinya itu terletak kepada kesetiaan yang tinggi terhadap kelab Arsenal.To Barca (Boleh blahla Barca kalo boleh semua player Arsenal ko nak kebaskan..)


video


Well2..tengok tu power tak powernya si Van Persie nih....hmm..
nasib baik dia injured kalo tak dah lama Arsenal menang EPL season nih

Saturday, March 20, 2010

BADAK KUAT a.k.a ROONEY



Hei bengang betol tengok si Rooney nih..mana taknya dok bawak bola cam badak..,susah nak kejar and lawan body contact dengan dia. Lagi tu dahla tengah on form skang nih semenjak Ronaldo takde, dok score golje tiap2 game.... pakai header plak tu ...Hei Rooney teringat aku kat member aku Zabid, mana taknya taknya rambut sebijik cam Rooney, main bola pon boleh tahan gak shooting power dia.Haha aku teringat lagi cerita kawan aku munip(rival:penyokong ManU)..alkisahnya time tu main futsal and team lawan tu boleh dikatakan hebat jugakla, tapi zabid memberikan kata2 semangat kat team dia,
Zabid: xpa2 ni..*(Wayne Woooney) ada, jgn risau. Pastu selang bebrapa minit permainan zabid injured.....sigh(teringat kata2 semangat yang zabid bagi tadi).Hahaha rileksla bid ,aku bangga ade kawan yang ada rupa cam Football Star nih...tapi yang paling penting ko adalah penyokong Arsenal bid..Yeaaah!!!

*(zabid pelat huruf R)




Haha ni lah kawan aku Zabid

Zabid:Jangan ghisau.. Wayne Woooney ada..!!!
(kalo dia wat rambut pendek memang sebijik cam Rooney..)









Rooney: Wei apsal muka budak kat atas ni cam.........

MAT REMPIT a.k.a NANI




Apa dia Nani Mat Rempit..? hehe rileks bro dia bukan Mat Rempit, tapi cuba korang tengok muka dia ...sebijil cam Mat empit Kg. Jawa ...Haha mana taknya dengan kulit sunburn and rambut kerinting berekornya tu...Haish patutla bawak bola laju semacam and gelacek bola cam sial.
Ape2 pon aku still respect si Ronaldo wannabe nih sebab tengah on form dalam setiap game untuk ManU sekarang nih..dia punya dribble,larian pantas,crossing memang superblah. Contohnya tengoklah camane arsenal dok kena 3-1 dengan ManU....Still EPL 2009/2010 blom abis lagi and Arsenal still ada peluang cerah tok menang EPL....so ape tunngu lagi LETS GO GOONERS!!!


Tuesday, March 16, 2010

Dulu lain...Sekarang Lain...



Dulu memang bertekak sampai tarik baju:-

Van Persie: Wei bai ko main kasar sgt pehal..!!!
Aku dah la cepat injured
Aku blasah ko kang...

Vermealen: Suka ati akula..!!!
Dah kate main bola
Xkan nk main lembut2 kot.....



Sekarang bila dah satu team..:-

Van Persie: Bagus2 aku angkat corner
ko tanduk bagi gol
camtula....

Vermaelen: Hehe baik punya header
janji ko bg cross cantik
kat kepala aku....





The Double V, Van Persie N Vermaelen bagi aku kedua2 player ni memang merupakan satu gandingan yang mantap dalam skuad Arsenal terutamanya apabila kedua-duanya mempunyai combination yang sangat bagus dalam melakukan set-piece. Di mana Van persie selaku tukang assist dan Vermaelen selaku penyudahnya.Tapi sebelum diorang jadi satu team...Van Persie n Vermaelen memang rival, mana tak nya sorang stiker agersif n sorang lagi defender agresif..so bila 2 kuasa ni bertembung memang bergaduhla jawabnya. Hehehe...tapi tu dulu..skarang ni bila dah satu team...Wa caya samalu Bro...!!!! GO GOONERS...